🇱🇺Over Mira

Mijn naam is Mira Vrdoljak (1975). Door mijn eigen leven heen heb ik steeds ervaringen opgedaan over hoe ik beter bij mezelf kan blijven, hoe mijn eigen weg te bewandelen en hoe mijn lichaam de sleutel is tot wat resoneert bij mij.

Ik oriënteerde mij vroeger meer op anderen dan op mijzelf. Totdat ik merkte dat het niet naar mijzelf luisteren de reden was dat ik mij ongemakkelijk, angstig of bekneld voelde in mijn bewegingen en manier van contact maken.

Nu maak ik eerlijk contact met mijzelf. Wat mijn levendigheid weer heeft wakker gemaakt.
Ik combineer de rijkdom van mijn eigen ervaringen met wat ik via professionele opleidingen heb geleerd. Zo kijk ik met je mee tijdens jouw zelfonderzoek. Ik heb gemerkt dat het vergroten van lichaamsbewustzijn een belangrijke stap is: Het werkelijk zijn met wat er is; hoe het is; op dit moment; in mijn lichaam. Vervolgens blijken lichamelijke ervaringen mij te inspireren! Naast ademwerk en bijvoorbeeld bio-energetica, ondersteun ik het vergroten van jouw inzichten d.m.v. ervarings-gerichte Therapie. Het inzichtelijk maken van wat ingewikkeld of onduidelijk is, creëert ruimte.

Achtergrond
Als klein kind luisterde ik nog naar mijn intuïtie. Volgde ik mijn heldere impuls. Als peuter koos ik zelf voor de vrije school. Eenmaal in de pubertijd probeerde ik mijzelf met behulp van psychologen beter te begrijpen. Dat bleek vruchteloos.
Na de middelbare school wilde ik studeren… Iets met … healing, stromende lijnen, dans/beweging/gevoel, (natuur)geneeskracht, filosofie/wijsgeer, je essentie… Maar ik had op dat moment niet het gemak om hierover naar mijn intuïtie te luisteren. Ik besloot kunstgeschiedenis aan de UvA te studeren. Ik vind het nog altijd schitterend dat een kunstenaar via zijn/haar/het lichaam of via visioenen expressie geeft aan wat er van binnen gebeurt of wat die belangrijk of opmerkelijk vindt.

Tijdens mijn studie heb ik een paar keer met long-problemen in het ziekenhuis gelegen. Net zoals alles wat we meemaken, heeft ook die ervaring mij gevormd. Maar op dát moment voelde dit voor mij niet als een vrije, inspirerende en levendige manier om tot bloei te komen. Ook in die tijd sprak ik een psycholoog (en een psychiater). Maar in die gesprekken werd mij niet duidelijk dat ik mij angstig voelde en mijzelf niet vertrouwde. Ik ben van nature vrolijk, liefdevol en licht. Maar daar had ik toen weinig contact mee.

Verkrampt en wel kwam ik bij een charitatieve instelling op kantoor werken. Het bijhouden van administratie, bleek de vrije flow van mijn natuur nog meer te belemmeren. Ik kon mijzelf steeds minder ontspannen. Het lukte me niet goed om aandacht met focus te hebben. En hoewel het ondertussen lukte om óok van mijn twee prachtige kinderen te genieten, bleef ik zowel op mijn werk als privé voortdurend aan mijzelf voorbijgaan. Totdat ik een enorme burn-out kreeg. Zo intens, dat ik niet meer kon bewegen waardoor ik in het ziekenhuis terecht kwam.

Er volgde een periode waarin ik met weer andere psychologen en psychiaters sprak. Wederom therapeuten die andere mensen voor mij hadden uitgezocht omdat ik nog altijd niet naar mijzelf luisterde.
Totdat ik het contact met mijzelf via ademwerk hervond. Ik had nog nooit zoiets bijzonders meegemaakt als een ademsessie. Ik voelde eindelijk mijn héle lichaam. Dáár werd ik op pas blij van!

Ademwerk heeft mij geleerd in diepe ontspanning te komen. En om rust, inspiratie en blijheid ín en via mijn eigen lichaam te vinden.

Via ervaringsgerichte therapie en trainingen leerde ik naar mijn lichaam te luisteren. Ik vond rust in mijn hoofd en creëerde ruimte om helemaal mijzelf te zijn. Ik leerde dat geen enkele gemoedstoestand ‘verkeerd’ is. In mijn werk staat voelen centraal.

S.T.A.R.
S.T.A.R. staat voor Slow down, Tune in, Allow, Redirect. Het bewust begeleiden van mijn aandacht, om te beginnen in mijn lichaam, brengt mij thuis bij mezelf.

Door af te stemmen op jezelf; door via je adem te blijven bij wat er in je lichaam gebeurt; ervaar je jouw innerlijke kracht en vrijheid. Besef je dat je vrij bent te kiezen waar je je aandacht op richt.

© 2024 free your breath . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.