Je ademhaling reflecteert je leven. Alles wat je meemaakt heeft invloed op je adempatroon. Vaak zet je je adem bijvoorbeeld vast wanneer je iets lastig vindt. En juist door bewust door te ademen als iets ingewikkeld is; Door te ademen op de plek waar je kramp voelt; Juist dán kan je adem daar weer gaan stromen. Via ademwerk kom ik diep in contact met mijn lichaam, kan ik gronden en voel ik wat er speelt. Aandachtig en bewust ademen geeft mij ruimte. Aan het einde van een sessie raak ik in een diepe ontspanning. Ademwerk geeft mij inspiratie.

Eén ademsessie kan al heel veel aanraken en voelbaar laten zijn. Ademwerk kan zeer uiteenlopende klachten begeleiden. Bijvoorbeeld; angst, stress, verlies, depressie, vermoeidheid, onduidelijke pijn, levens-veranderingen, het lastig vinden om stappen te zetten, begrijpen wat ruimte innemen is.

Ademwerk gaat voor mij over dat ik letterlijk in mijn lichaam voel wat vaste of (on)bewuste patronen met mij doen. Over dat ik in een ander patroon kan gaan ademen en kan leven. Zodra ik meer ruimte in mijn lichaam heb en merk dat ik mij ook anders kan voelen dan in een kramp, ben ik geïnspireerd. Geïnspireerd om de uitkomst van onvruchtbare patronen te veranderen.

Ik ben in 1975 in Amsterdam geboren. En kwam al vroeg in aanraking met de ‘wijsheid uit het oosten’; Zowel via de vrije school als door mijn ouders heb ik mijn horizon kunnen verbreden. Ik ben sinds mijn 17e met yoga bezig. Lang niet écht bewust van waar ik werkelijk behoefte aan heb en wie ik ben.
Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd omdat ik van schoonheid hou en van expressie geven aan wat er speelt. De kunst om expressie te geven aan wat er bij mij speelt begon later. Die tocht startte toen ik en een baan had die niet bij mij paste. En ik mijn zelf een beetje in de steek liet toen ik moeder werd van twee kinderen. Ik kreeg een burn-out omdat ik mij teveel aanpaste en mijzelf niet liet zien. De reis terug naar binnen en naar mijzelf begon met ademwerk; met het terugvinden van levensenergie; met Transformational Breath®. 

Ik blijf mijzelf via opleiding op een steeds diepere laag leren kennen. En dat stelt mij in staat om steeds dieper te reizen met de mensen die ik begeleid. Lichaamswerk raakt- en leert mij hoe ik mij op een natuurlijke en ontspannen manier tot mijzelf en tot een ander kan verhouden. Sindsdien voel ik ruimte om mijzelf te zijn. En heb ik geleerd te voelen én gehoor te geven wanneer het tijd is voor activiteit en wanneer voor passiviteit.