Mira Ademwerk

Ik ben ademwerk gaan doen omdat ik geen rust kon vinden in mijn lichaam. Omdat ik niet wist hoe ik kon ontspannen. Ik niet de tijd nam op de bank te zitten.

Als collega’s aan mijn bureau kwamen, mij vroegen iets over te nemen of op te lossen, dan was mijn antwoord altijd een variant op “ja tuurlijk…”. Zelfs al kreeg ik er een knoop van in mijn maag en werd mijn keel dichtgeschroefd.

Het aan mijzelf voorbijgaan, bleef ik veel te lang doen. Ook privé. Totdat ik een enorme burn-out kreeg. Zo intens, dat ik niet meer kon bewegen. Ik in het ziekenhuis terecht kwam.

Heb lang op bed gelegen. Tijdens mijn moeizame blokjes-om kwam ik keer op keer een ademwerker tegen.

Zo kreeg ik mijn eerste ademwerk-sessie. En al deed ik op dat moment al ruim 20 jaar aan yoga, ik had nog nooit zoiets bijzonders, moois en mysterieus meegemaakt. Het begon met een psychedelische trip, daarna raakte ik in een diepe- voor mij onbekende ontspanning.

Ik realiseerde mij dat ik tijdens alle gesprekken die ik met psychiaters en psychologen had gevoerd, vooral tijdens mijn adolescentie, was vergeten om naar mijn lichaam te gaan; écht bij mijzelf te zijn en naar mijn lichaam te luisteren.

Via ademwerk leerde ik om mijn lichaam te voelen en naar mijn lichaam te luisteren. Sindsdien ervaar ik dat mijn lichaam de kompas en sleutel is tot wat resoneert bij mij. Om antwoord te krijgen op wat ik nodig heb, luister ik nu naar mijn lichaam. En dat gaat niet over een craving die mijn ego influistert. Zoals ik het ervaar, heeft echt luisteren te maken met onderscheid leren maken tussen emotionele onrust en innerlijke wijsheid vanuit rust. Wat mijn lichaam echt nodig heeft, is informatie die vanuit mijn diep intuïtief weten komt.

Inmiddels weet ik wat voor mij een gezonde omgeving is: Een omgeving waarin ik kan groeien en ontdekken, in plaats van overleven en onderdrukken; Een omgeving waarin ik mijzelf kan ontvouwen, in plaats van opvouwen. Ik kan mijzelf die omgeving nu geven. Omdat ik ondertussen wél weet hoe die voelt. Het gevoel is niet meer onbekend!

Via mijn eigen ervaring én professionele opleidingen heb ik geleerd om mensen op een diep emotioneel en energetisch niveau te begeleiden. Als therapeutisch ademwerker begeleid ik cliënten op hun innerlijke reis en psychologische groei. Ik heb geleerd in een diepe- en voedende ontspanning te zijn. En zo inspireer ik mensen op een diepe en stille ontspanning bij zichzelf te zijn. En het Licht binnen te laten stromen.

© 2023 free your breath . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.