Mira Ademcoach

Ik ben ademwerk gaan doen omdat ik geen rust kon vinden in mijn lichaam. Ik wist niet hoe ik kon ontspannen. Ik nam niet eens de tijd om op de bank te zitten. Ik was er eigenlijk nog nooit geweest.

Als collega’s aan mijn bureau kwamen, om mij te vragen iets over te nemen of op te lossen, dan zei ik altijd, ehh… ja… oké. Zelfs al kreeg ik er een knoop van in mijn maag, of werd mijn keel een beetje dichtgeschroefd.

Dat bleef ik heel lang doen. Ook privé was ik een pleaser. Totdat ik een enorme burn-out kreeg. Ik kon niet meer bewegen, kwam zelfs in het ziekenhuis terecht.

Ik heb lang op bed gelegen. Tijdens mijn moeizame blokjes-om kwam ik steeds een ademcoach tegen.

Zo kreeg ik mijn eerste ademwerk-sessie. En al deed ik op dat moment al ruim 20 jaar aan yoga, ik had nog nooit zoiets bijzonders, moois en mysterieus meegemaakt. Het begon met een psychedelische trip, daarna raakte ik in een diepe- voor mij onbekende ontspanning.

Ik realiseerde mij dat ik tijdens alle gesprekken die ik met psychiaters en psychologen had gevoerd, vooral tijdens mijn adolescentie, was vergeten om naar mijn lichaam te gaan; écht naar mijzelf toe te gaan.

Via ademwerk leerde ik om bij mijn lichaam te rade te gaan. Ervaarde ik dat mijn lichaam de kompas en sleutel is tot wat resoneert bij mij. Antwoord geeft op de vraag: Wat heb ik = mijn lichaam nu nodig? En dat gaat niet over een craving die mijn ego influistert. Het is informatie vanuit de wijsheid van diep intuïtief weten.

Inmiddels weet ik wat voor mij een gezonde omgeving is: Een omgeving waarin ik kan groeien en ontdekken, in plaats van overleven en onderdrukken; Een omgeving waarin ik mijzelf kan ontvouwen, in plaats van opvouwen. Ik kan mijzelf die omgeving nu geven. Want… ik weet ondertussen wél hoe die voelt, het is mij niet meer vreemd.

Via mijn eigen ervaring én professionele opleidingen heb ik geleerd om mensen op een diep niveau te begeleiden. Tijdens hun innerlijke reis en psychologische groei.

Ik kan anderen dragen en begeleiden omdat ik zelf bijvoorbeeld veel onveiligheid en angsten heb gekend. Ik heb geleerd met ‘diepte en donkerte te kunnen zijn’. Ademwerk en lichaamswerk leren mij nog steeds hoe ik mij op een natuurlijke en ontspannen manier tot mijn essentie en daarmee tot de essentie van de ander kan verhouden. En tot wat steeds de eerstvolgende stap naar inzicht, balans en ruimte is.