Meer over een ademsessie

Met ademwerk gun jezelf wat je (onbewust) onderdrukt, in beweging te laten komen. Een ademsessie nodigt je uit naar de diepte van je (onbewuste) sensaties; Geeft inzicht in je vormende jaren; Verheldert jouw interactie-patronen; En verbreedt je perspectief omdat je gaat zien en voelen voorbij wat je gewend bent. Zo open je ruimte en inspiratie voor de meest liefdevolle verbinding met jezelf en met anderen.

Het gesprek
We starten de sessie met contact maken met elkaar. We hebben een kort gesprek waarin we exploreren wat jouw wensen, behoeften en vragen zijn. Als we meer uitvoerige gesprekken voeren, kunnen we bijvoorbeeld ‘beperkende overtuigingen’ inzichtelijk maken. Of kunnen we helder krijgen hoe jij op een andere manier met dingen in je leven om kunt gaan. Bewustwording van wat jouw vrije flow belemmert, verandert vaak je ‘overtuigingen’ en transformeert de manier waarop je in het leven staat.

Het kan zijn dat we een zelfregulerende- of een andere ervaringsgerichte oefening doen. We geven in ieder geval altijd veel aandacht aan naar je lichaam (leren) luisteren.

De ademanalyse
Ik analyseer je adem op het moment vlak voor je ademsessie. We hebben daar een kort gesprek over. Daarna leg ik een Bewust Verbonden Ademtechniek uit, mocht je dat willen.

Tools
Tijdens je sessie werken we samen met jouw adem, met aanraking (tenzij je niet aangeraakt wil worden), met beweging, met muziek, met je eigen klank, met visualisaties, met affirmaties. Zo krijg je zicht op het landschap van jouw innerlijke gevoelssensaties.

Sensaties
Onderdeel van jouw ademsessie is ruimte maken voor jouw open, en vrij-bewegende adem. Ondertussen kan de ademsessie dieperliggende gevoelens raken, en emoties doen opwaaien. Dit zijn meestal echo’s van eerdere sensaties; echo’s die niet hebben kunnen landen en nog voortbestaan in de vorm van contracties in je lichaam of in de manier waarop je adem zich als reactie op een overweldigende ervaring heeft aangepast.

Overweldigen sensaties van vroeger
Soms hebben sensaties zich al sinds onze kindertijd niet kunnen uitrollen en integreren.
We hebben als kind niet altijd geleerd hoe met emoties om te gaan. En soms zijn ervaringen die voor ons overweldigend waren, niet met hulp van een volwassen weer tot ontspanning gereguleerd.

Omgaan met sensaties
Hoe het voor ons ook was toen of nu, we vinden altijd een manier om met sensaties om te gaan: Óf we laten ze uitrollen en integreren waarna we kunnen ontspannen (maar dat kunnen we alleen als we dat hebben geleerd). Óf we beteugelen ze, en stoppen ze weg ergens in ons lichaam. Dit is een manier om controle te krijgen over een té grote ervaring.

Vrij en voluit ademen
Door vrij en voluit te ademen, geeft je emoties ruimte en laat je je hart waarachtig spreken. Door de flow van jouw beweging te volgen, ontvouw je je impulsen en open je de volledige reikwijdte van je wezen.

Ontspannings-fase
In de laatste fase van de ademsessie kun je je vaak nog meer openstellen en je wijsheid ontvangen. Via diepe ontspanning en rust, laat je stapje voor stapje heling gebeuren. Ik bewaar de veiligheid van de ruimte voor jou. Ik blijf je begeleiden op je reis, wat er ook gebeurt.

Tot slot drinken we bijvoorbeeld een warme kop thee. Je laat je gronden voordat je teruggaat naar huis. De integratie zal zich minstens een week lang na je reis verder ontvouwen.

© 2023 free your breath . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.